Nieuws

Nieuwsoverzicht

Van de Bestuurstafel

Zondag 17 maart 2024

Memoriam Nic de Wit

Op zondag 10 maart j.l. heeft Hugo Boys stil gestaan van het overlijden van ons erelid en mister “Hugo Boys” Nic de Wit. De vlag hing halfstok. Alle elftallen van Hugo Boys speelde met rouwbanden en vooraf aan de wedstrijden was er minuut stilte.

Bij de wedstrijd van Hugo Boys 1 – Zeemacht 1 was de familie De Wit aanwezig. Vooraf aan de wedstrijd ging men met het bestuur koffiedrinken en herinneringen ophalen aan Nic. Op de plaats waar hij zo graag was: het complex van Hugo’s.

Als er één persoon was met een onvoorwaardelijk liefde voor Hugo Boys was dit Nic.

In vele rollen is Nic over een periode van maar liefst 67 jaar actief geweest voor Hugo Boys.

Nic begon natuurlijk als speler. Door een blessure moest hij in 1987 stoppen met voetbal.

Bij de pakken neerzitten was geen optie voor Nic en hij ging zich bezighouden met andere zaken rondom Hugo Boys. Zo begeleide hij diverse elftallen. Richtte in 1992 Hugo’s vrienden op. Zat in diverse commissies en tussen de bedrijven door de verlichting op het C-veld regelen.

In 1999 werd Nic assistent bij het 1e. Doordeweeks aanwezig zijn bij de trainingen en het hoogtepunt was de zondag. Ruim van tevoren aanwezig zijn, wedstrijdbespreking en plaats nemen in de dug-out. Na de wedstijd de was en materialen mee en ervoor zorgen dat alles voor de volgende wedstijd klaar stond.

Bescheiden trots zijn over de prestaties van het team en de promoties, die er zijn gehaald.

Kenmerkend was hoe Nic kon genieten van de jeugd. Zo op zijn tijd de verbazing over de escapades van de spelers en hun gedachtegoed. Het knappe was dat Nic niet oordeelde en ondanks zijn leeftijd een brug kon slaan met de jongere spelers. Op deze wijze had hij een belangrijke rol in de spelersraad. Zo was Nic een steun en toeverlaat voor de voetballers. Dit heeft Nic gedaan tot juni 2022. Ook na die tijd was Nic aanwezig rond het voetbalveld. Steevast de ruststand doorgeven aan Ans. Na de wedstijd weer een belletje naar Ans met een droog en kort verslag over de wedstrijd en eindstand.

Nic nam graag het woord en de microfoon ter hand. Zelf in de belangstelling staan vond hij niet zo prettig. Zo werd Nic in september 2020 benoemd tot erelid van Hugo Boys. Duidelijk ongemakkelijk nam hij de meer dan terechte complimenten tot zich. De oorkonde kreeg een ereplaats in de woonkamer.  De minuut stilte gezamenlijk met de familie, vrienden en supporters was indrukwekkend.  De klinkende zege van Hugo Boys 1, het werd maar

liefst 6-0 was een mooi eerbetoon van de spelers aan Nic.

We wensen Ans, Mike, Elsa, Wilfred, Bonny, Kim, Richard, kleinkinderen en overige familie, sterkte en kracht om dit verlies een plaats te geven in de toekomst.

 

Wijzigingen bestuur Hugo Boys

Eind september komen er diverse wijzigingen in het bestuur. Zo gaat na een periode van meer dan 20 jaar Stella Stoop het penningmeesterschap beëindigen. Stella wordt opgevolgd door Linda Scholtes als penningmeester. Consequentie is daardoor Linda gaat stoppen als secretaris.

Samenvattend zijn we op zoek naar een secretaris. Daarnaast Heeft Wim aangekondigd dat hij gaat stoppen als voorzitter. Hopelijk kan hij tijdens de jaarvergadering in september de voorzittershamer overdragen aan een nieuwe voorzit(s)ter.

Als bestuur hebben wij een profielschets gemaakt en de taken op papier gezet. In de loop der jaren zijn de werkzaamheden al deels opgedeeld door de diverse bestuursleden.

Er zijn diverse enthousiaste commissies actief, die ook diverse werkzaamheden op zich nemen. Naast een gezonde taakverdeling, is plezier ook een belangrijke voorwaarde. Tevens geven veranderingen ook de gelegenheid om vernieuwingen te realiseren, die jongere generaties aanspreekt om deel te nemen.

Mocht je ook je steentje bij willen dragen, neem contact op met het bestuur.

 

Jeugdkamp

Niet alleen het voorjaar begint te bruisen maar ook de diverse commissies zijn actief bezig om de komende maanden activiteiten te organiseren. Houdt de Facebookpagina en website van Hugo Boys in de gaten om op de hoogte blijven.

 

Vanaf deze plaats de volgende oproep voor Hugo’s jeugdkamp 2024.

Donderdag 9 mei en vrijdag 10 is het weer tijd voor Hugo’s Jeugdkamp. Alle teams zijn ondertussen uitgenodigd en hebben een aanmeldbrief gekregen van hun coach, graag deze inleveren voor 20 april bij Yvon Rendering. De voorbereidingen zijn in volle gang, wij hebben er weer zin in! Er staat een vol programma op de planning met allerlei verschillende activiteiten, publiek is uiteraard altijd welkom om te komen kijken!

 

Tot dan! De organisatie:

Martijn Hand, Nick Beers, Jari Veldman, Mike Zuurbier, Janine Bakker en Yvon Rendering.

 

 Bestuur Hugo Boys