Nieuws

Nieuwsoverzicht

Memoriam Nic de Wit

Foto Zondag 3 maart 2024

Op 21 februari kregen we het verdrietige bericht dat Nic de Wit was overleden. Voor velen, zo ook voor ons, kwam dit onverwachts. Nic was niet zomaar een Noordender.
Het is onmogelijk te beschrijven wat Nic allemaal gedaan heeft op maatschappelijk en bestuurlijk niveau. Laat staan voor Hugo Boys. De titel “Mister Hugo Boys” was de eretitel voor Nic en die is meer dan verdiend.
Als er één persoon was met een onvoorwaardelijk liefde voor Hugo Boys was dit Nic.
In vele rollen is Nic over een periode van maar liefst 67 jaar actief geweest voor Hugo Boys.
Nic begon natuurlijk als speler. Door een blessure moest hij in 1987 stoppen met voetbal.
Bij de pakken neerzitten was geen optie voor Nic en hij ging zich bezighouden met andere zaken rondom Hugo Boys. Zo begeleide hij diverse elftallen. Richtte in 1992 Hugo’s vrienden op. Zat in diverse commissies en tussen de bedrijven door verlichting op het C-veld regelen.
In 1999 werd Nic assistent bij het 1e. Doordeweeks aanwezig zijn bij de trainingen en het hoogtepunt de zondag. Ruim van tevoren aanwezig zijn, wedstrijdbespreking en plaats nemen in de dug-out. Na de wedstijd de was en materialen mee en ervoor zorgen dat alles voor de volgende wedstijd klaar stond.
Na afloop van de wedstrijd napraten over wat er in en rond het veld was gebeurd.
Bescheiden trots zijn over de prestaties van het team en de promoties die er zijn gehaald. 
Kenmerkend was hoe Nic kon genieten van de jeugd. Zo op zijn tijd de verbazing over de escapades van de spelers en hun gedachtegoed. Het knappe was dat Nic niet oordeelde en ondanks zijn leeftijd een brug kon slaan met de jongere spelers. Op deze wijze had hij een belangrijke rol in de spelersraad. Zo was Nic een steun en toeverlaat van de voetballers. Dit heeft Nic gedaan tot juni 2022. Ook na die tijd was Nic aanwezig rond het voetbalveld. Steevast de ruststand doorgeven aan Ans. Na de wedstijd weer een belletje naar Ans met een droog en kort verslag over de wedstrijd en eindstand.
Nic nam graag het woord en de microfoon ter hand. Maar zelf in de belangstelling staan vond hij niet zo prettig. Zo werd Nic in september 2020 benoemd tot erelid van Hugo Boys. Duidelijk ongemakkelijk nam hij de meer dan terechte complimenten tot zich. De oorkonde kreeg een mooie plaats in de woonkamer. 

Op zondag 10 maart zal Hugo Boys vooraf de thuiswedstrijd tegen Zeemacht stilstaan bij het overlijden van Nic. We hopen dat vele (oud) spelers, supporters en dorpsgenoten hierbij aanwezig kunnen zijn. Om zo samen met de familie Nic te gedenken op de plaats waar hij zo graag was. 

We wensen Ans, Mike, Elsa, Wilfred, Bonny, Kim, Richard, kleinkinderen en overige familie, veel sterkte en kracht om dit verlies een plaats te geven in de toekomst.

Bestuur Hugo Boys