Het bestuur heeft besloten om het contract van de hoofdtrainer Ron Weinbrecher met een jaar te verlengen. Dit o.a. naar aanleiding met een onderhoud met de spelersraad en het feit dat we als bestuur ook positief zijn over de samenwerking.

Op 6 februari kwam het bericht binnen dat WMC er mee stopt als voetbalvereniging.

Binnen WMC heeft men een grote tak G-voetballers. Deze leden hebben veel passie voor hun sport. Zij worden extra gedupeerd door het stoppen van WMC.

Dit vonden wij als bestuur een kwalijke zaak. Het was daarom mooi dat we benadert werden door WMC met de vraag “hoe wij als bestuur er van Hugo Boys tegenover het idee stonden om de G-voetbal te laten trainen op het complex van Hugo’s”

We hebben op dinsdag 13 februari een oriënterend gesprek gehad met als insteek “wat kunnen voor elkaar betekenen’ met als achter liggende gedachte om voor deze doelgroep zo snel mogelijk zekerheid te geven dat zij op korte termijn hun sport weer kunnen beoefenen.

Wij als Hugo Boys hebben niet de kennis en de vrijwilligers om dit te begeleiden.

In het oriënterende gesprek hebben we snel kunnen schakelen. Vanuit WMC komen de vrijwilligers, staf, scheidsrechters en materialen mee. Wij als Hugo Boys faciliteren het sportveld en kleedkamers.  Op deze wijze kan er getraind worden in week 7. Het is zelfs niet uit te sluiten afhankelijk het overleg wat WMC heeft met de gemeente dat per 4 maart de eerste thuiswedstijd wordt gespeeld op sportpark Hugo’s.

Het vraagt snel schakelen ook vanuit Hugo Boys. Veld en kleedkamerindeling maar ook bezetting van de kantine. Als bestuur van Hugo Boys is er veel aan gelegen om dit tot een succes te laten uitgroeien. Met name voor deze doelgroep waar voetbal een zo belangrijke uitlaatklep is. Mochten er bewoners zijn in De Noord of leden van Hugo Boys die hun steentje willen bijdrage. Men is van harte welkom.

We hebben een proeftijd afgesproken tot het einde van dit seizoen.

Wedstijd van de maand

Wedstijd van de maand was de derby Hugo Boys 1 tegen Con Zelo 1.

Traditiegetrouw was deze wedstrijd al een paar keer verschoven in het wedstrijdprogramma.

Nu kwamen we uit op de datum 29 januari j.l. De weersvooruitzichten waren niet al te goed.

Paar graden boven nul en een miezerig buitje. Wij vreesden dat er niet al te veel supporters op deze wedstijd af zouden komen.

Gelukkig was dit niet het geval. Uit het Waarland kwam men ook met grote getale richting sportpark Hugo’s. De supporters uit het Waarland hadden er zin in. Men had vernomen uit de wandelgangen dat Hugo Boys door vakantieperikelen danig gehandicapt was en dat er een goede kans was om de laatste plaat in klasse 3B over te dragen aan Hugo Boys. Daarnaast had Con Zelo al twee oefenwedstrijden in de benen, die beiden werden gewonnen. De formatie van Jan Kramer (interim-trainer tot het einde van het seizoen) had zelfvertrouwen getankt.

Vooraf aan de wedstrijd deed onze speaker van dienst, John Beers, een indrukwekkend woordje met daarop een minuut stilte voor Cees Ursem, die onlangs was overleden. Dit in aanwezigheid van Mariët, kinderen en vele familieleden.

Hugo Boys begon sterk aan de wedstijd. Drukte Con Zelo in de verdediging en een doelpunt kon ook niet uitblijven. Na een vlot lopende aanval was het Pieter Bet die koelbloedig afrondde. Halverwege leek Hugo Boys op 2-0 te komen, echter Tim Ligthart wist dit te voorkomen met een sterke actie. Halverwege de 1e helft trok Con Zelo de wedstrijd naar zich toe. Elke wedstijd heeft zo zijn kantelmomenten. Dit 1e moment kwam de gelijkmaker van Con Zelo.  Van dichtbij kon Nijs Bakker op doel schieten. De bal kwam tegen de hand van Boy Groen en gelukkig ging de bal in het doel.  Stel je voor dat als de bal er niet in was gegaan, dan was het rood voor Boy en een penalty. Met een stand van 1-1 ging men rusten.

In de 2e helft moest Sander Bakker noodgedwongen achterblijven in de kleedkamer. Sander werd vervangen door Dean Tiggeler. Dean ging als rechtsachter spelen en deed dit met verve.

Na de rust kwam Hugo Boys weer sterk uit de kleedkamer vandaan. Het creëerde weer een overwicht en was op zoek naar de 2-1.  Deze kwam er na een ongelukkige actie van Tim Ligthart. Hij trok in het strafschopgebied Bob de Wit neer en scheidsrechter Mahieu was onverbiddelijk: rood voor Ligthart en een penalty. Kantelmoment twee!

De penalty werd benut door Bob de Wit. Vier minuten later waren de rapen helemaal gaar voor Con Zelo. Bij een opstootje kreeg Jan Doodeman zijn 2e gele kaart en kon ook van het veld vertrekken. Het sierde Con Zelo dat men bleef voetballen. In de 71e minuut werd hardwerkende Pieter Bet vervangen door Bart Zuurbier.

In minuut 85 viel de genadeklap voor Con Zelo. Uitblinker Jesper Hoogland schoot vanaf 25 meter kiezelhard de bal in het doel. Zo kwam de eindstand van 3-1 op het bord.

Vlak voor tijd werd Bob de Wit vervangen door Mitchel Assendelft.

Door deze overwinning behoudt Hugo Boys de aansluiting met de overige staartploegen.

Voor Con Zelo wordt het hard werken om rechtstreekse degradatie te ontkomen.

Na afloop van de wedstrijd was het ouderwets gezellig in de kantine. Mede door de band “Modest Three”. Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde derby.

Wilt u een keer kijken bij Hugo Boys 1 dan is dit het voorlopige wedstijdprogramma thuis.

Op zondag 12 maart tegen Koedijk. Koploper Limmen komt 19 maart op bezoek.

De wedstrijd tegen Con Zelo wordt op 26 maart in het Waarland gespeeld en op 2 april is de thuiswedstijd tegen Almaria Victrix gepland.

Uitslagen

JO-17

Speelde op 29 januari een knotsgekke wedstrijd tegen Victoria O JO-17. Deze werd met 5-4 verloren.

JO-19

Waren vrij.

Hugo Boys 3

Verloren op 22 januari hun 1e wedstrijd tegen VVS 46 6. Op eigen werd het een 0-1 nederlaag. De week erop werd er overtuigend gewonnen in en tegen Nieuwe Niedorp. Met maar liefst 0-7 nam men de punten mee naar huis.

Ook de thuiswedstijd tegen Koedijk 5 werd gewonnen met 3-0. Door deze resultaten staat het 3e soeverein bovenaan. 5 punten voorsprong met een wedstrijd minder dan nummer 2.

Hugo Boys 2

Op 29 januari werd er thuis met 1-3 verloren van de koploper LSVV 3. De uitwedstrijd tegen Vios W 3 werd een 3-0 nederlaag. Opvallend is dat de 2e helft beter gaat dan de 1e helft.

Dit bleek in de thuiswedstrijd op 12 februari tegen Vitesse 22 5. In de 85e minuut stond men nog met 0-1 achter. In de laatste 8 minuten draaide het 2e de rollen om en wist men een 4-1 overwinning te behalen.  Deze punten smaakte goed en de aansluiting met de onderkant subtop is bereikt.

Hugo Boys 1

De wedstijd tegen Con Zelo is uitgebreid belicht in de “wedstrijd van de maand”.

Op 5 februari speelde men de uitwedstrijd tegen Purmerend. Het elftal moest op vele plaatsen gewijzigd worden omdat menig basisspeler op wintersportvakantie was.

Maar liefst 7 basisspelers ontbraken hierdoor. Trainer Ron moest daardoor puzzelen. De oplossing kwam vanuit JO-19. Wederom speelde deze jonge spelers niet onverdienstelijk.

Met 1-0 achterstand ging men de rust in. Door een paar ongelukkige momenten uit corners liep de achterstand uit naar 0-4. Vlak voor tijd wist Moos van de Berg de eretreffer te scoren.

Op 12 februari kwam Hollandia T op bezoek. Dit was een belangrijk duel in de onderste regionen. Helaas was Hollandia T de bovenliggende partij. Met een 1-3 winst ging men met de drie punten terug naar Tuitjenhorn.