Nieuws

Nieuwsoverzicht

Van de bestuurstafel

Zondag 15 januari 2023

Ondanks dat er geen competitiewedstrijden werden gespeeld, waren er weer genoeg activiteiten vanuit Hugo Boys. Zo bakte de sponsorcommissie op 31 december overheerlijke oliebollen. Organiseerde de Jeugdcommissie begin januari het traditionele zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd en was er op 8 januari de nieuwjaarreceptie. Helaas ontvingen wij het droevige bericht van het overlijden van Cees Ursem.

 

IN MEMORIAM

Cees Ursem

Op zaterdag 7 januari kwam het trieste bericht dat Cees Ursem was overleden.

Cees was een Hugo Boys man in hart en nieren. Zodra hij mocht ging hij voetballen bij Hugo Boys. Cees kon een aardig balletje trappen. Zo werd hij als speler kampioen met Hugo Boys A1 in 1974-1975. Cees werd vader van twee zonen Wouter en Thomas. Het mooie was dat dat deze twee ook geen onverdienstelijke voetballers waren. Cees heeft zo vele mooi momenten beleefd langs de velden. Met als hoogtepunt zijn rol als coach van het 2e elftal. Onder zijn bezielende begeleiding behaalde het 2e het hoogste niveau in de reserveklasse in het bestaan van Hugo Boys. Na zijn periode als coach was Cees samen met Mariet een fanatiek supporter van het 1e elftal. Daarnaast was hij lid van de technische commissie. Dat Cees een breed netwerk had bleek altijd na de wedstrijd in de bestuurskamer. Cees kon iedereen en iedereen kon Cees.

Smeuïge anekdotes kwamen boven tafel en eerlijk is eerlijk Cees was aanwezig.

Hij genoot hier enorm van. De laatste jaren liet zijn gezondheid hem in de steek.

Ondanks dit bleef hij tot het laatst Hugo Boys trouw. Zo bezocht hij ondanks zijn beperkingen dit seizoen nog enkele thuiswedstrijden van het 1e elftal. Tot zo lang het ging bleef hij het voetbal volgen en met name het wel en wee van Hugo Boys.

Hugo Boys verliest een vrijwilliger met een oranje hart. Dit staat in het niets in vergelijking met het verlies voor Mariet, Wouter, Thomas, Nikki en Laura.

Zij verliezen een echtgenoot, (schoon)vader en trotse opa. Wij wensen hun sterkte toe om dit verlies een plaats te geven. Wij bedanken Cees voor wat hij betekent heeft voor Hugo Boys.

 

 

Nieuwjaarreceptie

Traditiegetrouw speelde oud en huidige leden van Hugo Boys gemengd een wedstrijd.

Vooraf aan deze wedstrijd hing de vlag halfstok, droegen de spelers rouwbanden en was er een minuut stilte in verband met het overlijden van Cees Ursem.

Na de wedstijd werd het gezellig in de kantine. Jong en oud vermaakte zich prima en genoot van de muziek van Rene Verkerk. De lootjes voor de verloting werden gretig afgenomen. Dit mede door de prachtige prijzen met als klapstuk een fiets geschonken door Edwin Groen Tweewielers B.V. Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde nieuwjaarreceptie.

Dank aan ieder die dit mogelijk heeft gemaakt.

 

Vrijwilligersavond

Na twee jaar kunnen we weer een gezellige avond organiseren voor de vrijwilligers die werkzaam zijn bij stichting Dorpshuis, Handbal en Voetbal.

Het is op vrijdag 17 februari aanvang 21.00 uur. Zie ook poster in het Contact. De uitnodiging komt ook op de website te staan. Tot ziens op 19 februari.

 

Duurzaam complex

In het kader van duurzaamheid kwam Hugo Boys in contact met Sportverlichting.com.

Dit bedrijf is gespecialiseerd in het verduurzamen va sportcomplexen. Vanuit 2017 hebben zij duizenden sportvelden voorzien van ledverlichting. Ook zijn ze officiële partner van de Keuken Kampioen Divisie en de KNSB.

Een andere expertise van dit bedrijf is het aanvragen van subsidies. Al met al waren ze zo in staat om tegen een aantrekkelijk prijs ledverlichting aan te leggen rondom het C-Veld.

Hugo Boys heeft een contract afgesloten met Sportverlichting. Com. In dit contract zijn twee ontbindende factoren in opgenomen, namelijk als de subsidie van Noord-Holland niet wordt toegekend en als de masten niet worden goedgekeurd worden voor het bevestigen van de nieuwe armaturen. Al met al de aanvraag is ingediend en met ongeveer 12 weken weten we of Hugo Boys hiervoor in aanmerking komt.

Mocht het doorgaan dan slaat Hugo Boys een mooie slag in duurzaamheid en besparing in de energiekosten. Daarnaast zijn er nog andere voordelen namelijk:

 

- Investering is in één jaar terugverdiend omdat we veel minder elektriciteit verbruiken.

- Lichtsterkte is veel beter namelijk overal 200 lux. Dit staat gelijk aan de norm die gesteld wordt aan officiële competitiewedstrijden die in de avond worden gespeeld. Momenteel is de sterkte 150 Lux.

- De lampen zijn instelbaar hierdoor kan je ook besparen op de energiekosten. Tijdens een training is 150 Lux voldoende.

- Minder onderhoud aan de lampen en ze gaan veel langer mee.

- Lichtsterkte gaat in de loop der jaren nauwelijks achteruit.

 

Daarnaast zijn we aan het onderzoeken om de verlichting rechtstreeks te koppelen aan de zonnepanelen, die op de tribune liggen. In de praktijk houdt dit in dat we een kabel moeten trekken vanaf de kast die staat bij het C-veld naar de tribune. Al met al mooie plannen voor de toekomst.

 

Vervolg competitie

Tijdens het weekend van 28 en 29 januari start de competitie weer. Het programma kunt u vinden op onze site en op de website www.voetbal.nl

Wij hopen u dan graag weer te zien langs de velden om de spelers aan te moedigen.

 

Bestuur Hugo Boys