Op woensdag 23 november jl. waren Hugo Girls en Hugo Boys gezamenlijk gastheer van het Dijk en Waard sportoverleg. Naast wethouder John Does, waren er ongeveer 50 vertegenwoordigers aanwezig van diverse sportverenigingen binnen Dijk en Waard.

- Het sportbeleid en de subsidies voor Dijk en Waard

- De wijkkaart gemeente Dijk en Waard

Al met al werd het een geslaagde avond waarbij naast informatie, er contacten werden gelegd om elkaar te helpen en om meer sportactiviteiten realiseren voor de inwoners van Dijk en Waard.

Informatie wedstrijdprogramma’s

De redactie van het Contact heeft besloten om wedstrijdprogramma’s en schema terreindiensten niet te publiceren in het Contact. Dit omdat er genoeg andere diverse digitale mogelijkheden zijn om dit kenbaar te maken. Wat Hugo Boys betreft staat deze informatie op de website. Daarnaast kun je informatie ophalen via de apps Voetbal.nl en Liveuitslagen.nl. Ook kan men appgroepen aanmaken als voorbeeld de vrijwilligers die kantine of terreindienst draaien. We realiseren dat het niet voor eenieder ideaal is.

Oproep vrijwilligers

Meerdere malen hebben we de vraag uitgezet voor diverse vrijwilligersfuncties binnen Hugo Boys. Mooi om te horen dat op bepaalde functies gereageerd wordt. Zo kwam het nieuws binnen dat Nick Koopman en Sven Blankendaal JO-17 training gaan geven. Nick en Sven super dat jullie dit willen doen en veel succes!

Ter invulling van het nieuwe contact zou het mooi zijn als er vrijwilligers zijn, die één keer per maand wat willen schrijven voor Hugo Boys. Je kunt denken aan rubrieken zoals het team van de maand of vrijwilliger van de maand.

Nieuwjaarreceptie

Op 8 januari is de nieuwjaarsreceptie van Hugo Boys en Hugo Girls. Als de weergoden gunstig zijn en het wedstrijdprogramma het toe laat, speelt ook dames 1 van Hugo Girls een wedstrijd. Traditiegetrouw spelen oud en huidige leden van Hugo Boys gemengd een wedstrijd. Na afloop is er gezelligheid in het dorpshuis met muziek, hapje en vooral een lekker drankje en een verloting. Mooie gelegenheid om elkaar al het goeds toe te wensen voor het komende jaar.

Dit is meteen een mooi bruggetje voor de feestdagen. Wij wensen iedereen: leden, vrijwilligers, supporters en andere betrokkenen

Fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en sportief 2023!

Resultaten

JO-19 speelde op 27 november thuis tegen Spirit 30 JO19-2. Het werd een zwaarbevochte maar zeer knappe 2-1 overwinning. De week erop was de thuiswedstrijd tegen koploper SV Spartanen JO19-1. Met de rust stond het 0-3 in het voordeel van SV Spartanen. In de 2e helft werd er niet meer gescoord. Op 11 december werd er met 2-1 gewonnen van Kwiek JO19-1.

Door deze overwinning staat JO-19 op de 3e plaats in de 1e klasse. Al met al een knappe prestatie!

Hugo Boys 3 speelde op 4 december een knotsgekke uitwedstrijd in Hoogwoud tegen Grashoppers 6. Na een 4-0 achterstand werden de mouwen opgestroopt en wist men in de 2e helft zes keer te scoren. Zo werd het een 4-6 overwinning. Als nummer 2 nu op de ranglijst, echter met twee wedstrijden minder gespeeld dan huidige koploper Koedijk 8.

Hugo Boys 2 zit in een mindere fase, op 4 december werd er met 0-4 verloren van Alkmaarse Boys 4. Ook de uitwedstrijd tegen Koedijk 2 werd met 0-2 verloren. Gegeven is wel dat zowel Koedijk als Alkmaarse Boys in de bovenste regionen spelen in deze klasse.

Hugo Boys 1 speelde op 4 december thuis tegen De Rijp. In de 1e helft kregen we diverse goed kansen op een treffer. Helaas stond het vizier van onze voorwaartsen niet op scherp.

Achterin had Hugo Boys zijn zaakjes goed voor elkaar en kreeg De Rijp weinig kansen.

In de 2e helft drong De Rijp meer aan zonder echt gevaarlijk te worden. Het was zuur dat vlak voor tijd De Rijp met een prachtig doelpunt de drie punten mee naar huis kon nemen.

Gezien het beeld van de wedstijd niet verdiend.

Op 11 december speelde ons vlaggenschip de uitwedstrijd tegen Zeevogels.

Men kwam twee keer op achterstand, echter Hugo Boys kwam twee keer terug. Een gelijkspel was weer verdiend, echter in de slotfase ging het mis en keerde HB terug met een 3-2 nederlaag. Het kan moed putten uit het vertoonde spel. Dit hebben we nodig op 18 december als we thuis tegen Con Zelo spelen. Helaas een duel voor de onderste plaats maar winst op Con Zelo maakt veel goed.