Nieuws

Nieuwsoverzicht

Van de bestuurstafel

Woensdag 12 oktober 2022

 

Jaarvergadering 2022

Afgelopen donderdag 29 september was de jaarvergadering van Hugo Boys. Deze was druk bezocht met name door de spelers van JO-19 en selectie. Opkomst van overige (commissie)leden was helaas matig.

 

Het seizoen 2021-2022 is voor Hugo Boys naar omstandigheden goed verlopen. We kregen weer te maken met Corona en na acht speelrondes werden de competities gestaakt. De consequentie was dat we in de 2e helft van de competitie een dubbelprogramma moesten spelen, met als gevolg blessures en puzzelen hoe we voor elk elftal voldoende spelers hadden. Niet te min zijn er mooie resultaten gehaald. JO-19 werd kampioen in de 3e klasse.

Hugo Boys 4 werd kampioen met wel het gevolg dat enkele prominente leden op hun hoogtepunt afscheid namen. Hugo boys 3 eindigde bovenin middenmoot in hun klasse.

Hugo Boys 2 was helaas een uitzondering. Zij degradeerde kansloos.

Hugo Boys 1 had na acht wedstrijden twee punten. Door een sterke finish plaatste men zich voor de nacompetitie. De wedstrijd tegen DWB werd gewonnen met 3-1 en zo bleef Hugo Boys 1 in de 3e klasse. Al met al een knappe prestatie, gezien langdurige blessures en een sterke poule waar we inzaten.

 

Financieel heeft Hugo Boys het ook goed gedaan. We konden zwarte cijfers schrijven.

Dit kwam mede door steun vanuit de overheid, Stichting Dorpshuis, die een deel van hun verkregen steun aftrokken van de huur, de opbrengst van de kermis en de opbrengsten vanuit de sponsorcommissie hebben een bijdrage geleverd aan een positieve begroting. 

 

Tijdens deze vergadering werd afscheid genomen van Nic Groot en Lex Rendering.

Hun opvolgers in het bestuur zijn Stefan Oudeman (Sportlink en de Website) en Linda Scholtes (secretaris). Tijdens de vergadering gaf Stella Stoop aan dat zij, na twintig jaar, wil gaan stoppen als penningmeester. We hebben een jaar de tijd om een opvolg(st)er te zoeken.

 

Het afgelopen jaar was ook een volledig jaar voor de nieuwe jeugdcommissie. Mooi om te zien dat zij energiek zaken oppakken voor de jeugd en bij activiteiten de samenwerking opzoeken met Hugo Girls.

 

De avond werd afgesloten met Sportquiz. Er kwamen verassende vragen naar voren zoals “Hoe heet de hond op de borden die aangeven dat het niet netjes is dat je hond uitlaat op de voetbalvelden?”

Al met al een geslaagde jaarvergadering.

 

Oproep

Mooi dat er op bestuurlijk niveau nieuwe vrijwilligers aansluiten, echter op bepaalde functies zijn er nieuwe vrijwilligers nodig.

-       Trainer(s) voor JO-14

-       Grensrechter voor JO-19

-       Vrijwilligers voor de kantinecommissie.

-       Penningmeester.

Mocht je interesse hebben of vragen hebben wat het inhoudt, meld je bij het bestuur.

Vele handen maken het werk licht!

 

Raboclubactie

Donderdag 13 oktober wordt in de Vest bekend gemaakt hoeveel stemmen de verenigingen hebben binnengehaald. Altijd een spannend moment! Hugo Boys had als onderwerp een open sportterrein om zo de drempel voor sporten zo laag mogelijk maken. Het is al lang bewezen dat teamsport belangrijk is.

 

Sponsorcommissie

Bijna alle minuten zijn verkocht voor Raad de Minuut. Er zijn er nog een paar over. Heeft u interesse om een minuut te sponsoren neem contact op Giel Borst. Hij kan u ook de spelregels uitleggen.

De sponsorcommissie regelt ook de balsponsor tijdens de thuiswedstrijden van het 1e.

Zo was Groot Tuinen de balsponsor bij de 1e thuiswedstrijd van HB. Voor zondag 9 oktober is dit Jack Kager. Jack is trouwe supporter van HB die op deze wijze de vereniging ondersteunt.

Groot tuinen en Jack, dank voor deze ondersteuning!

Heeft u interesse om balsponsor te willen zijn, neem contact op met de sponsorcommissie of schiet één van de bestuursleden aan langs het veld. 

 

Resultaten

JO-19 op 2 oktober uit tegen Graftdijk JO-19 1. Dit was een belangrijke wedstrijd voor handhaving in de 1e klasse. Men wist te winnen met 1-5. Door dit resultaat blijft men in de 1e klasse. Het is nu afwachten op de nieuwe indeling van de competitie.

 

Hugo Boys 3 speelde op 2 oktober thuis tegen Kolping Boys 5. Het wederom een nipte overwinning. Nu bleef met 4-3 aan de goede kant van de score. Deze lijn zette het 3e door op 9 oktober. Er werd weer nipt gewonnen. Nu werd Koedijk 8 met 1-2 verslagen.

Door deze resultaten is het 3e een trotse koploper.

 

Hugo Boys 2 speelde 2 oktober uit tegen Vitesse 5. Het werd een gelijkspel 1-1. Na afloop heerste er ontevredenheid omdat men het gevoel had dat er meer in had gezeten.

Op 9 oktober werd de 1e overwinning behaald. Met 3-0 werd er gewonnen van Apollo 2.

Door dit resultaat klimt het 2e naar de bovenste plaatsen.

 

Hugo Boys 1 speelde 2 oktober uit tegen Hollandia T 1. Voor Hugo Boys een bekende en lastige tegenstander. Al snel in de wedstrijd kwam HB door een frommeldoelpunt op achterstand. Men herpakte zich en het betere veldspel resulteerde in de gelijkmaker.

Helaas voor ons kwam HB vlak voor rust op een 2-1 achterstand. In de 2e helft had

Hollandia T een licht overwicht en kreeg goede kansen. Ook HB kreeg mogelijkheden op de gelijkmaker. Met name Jesper was er dichtbij. Helaas lukt die niet en liep HB tegen de 1e nederlaag op.

Op zondag 9 oktober was Meervogels 31 uit Akersloot de tegenstander. Meervogels 31speelt al jarenlang in de 3e klasse en behoort tot één van de ploegen die bovenin mee kan draaien in 3B. Bij Hugo Boys deden meerdere spelers mee uit JO-19. Ondanks het feit dat ze stinkend hun best deden konden ze niet voorkomen dat het een kansloze 0-3 nederlaag werd. 

 

 

Bestuur Hugo Boys