Nieuws

Nieuwsoverzicht

Van de bestuurstafel

Dinsdag 4 oktober 2022

Jaarvergadering 2022

Donderdag 29 september om 20.00 uur is de jaarvergadering in het dorpshuis.

We continueren het concept van vorig jaar. Dat wil zeggen een korte vergadering met als afsluiter een sportquiz met leuke prijzen. Tijdens deze vergadering nemen we afscheid van Nic Groot en Lex Rendering als lid van het bestuur.

Nic heeft een lange staat van dienst binnen Hugo Boys. Begonnen als jeugdvoetballer heeft Nic daarna in vele commissies gezeten van jeugd tot het hoofdbestuur.

Lex heeft iets minder vliegjaren, echter Lex heeft een digitale slag geslagen en voor de toekomst een fundament gelegd waar we nog veel profijt aan hebben.

Voor Lex hebben we een opvolgster namelijk Linda Scholtes -Put. Lex heeft aangegeven dat hij niet direct stopt en zo de gelegenheid heeft om Linda in te werken.

Hugo Boys is voor Linda bekent naast op zaterdag kantinediensten te draaien heeft ze vorig jaar meegeholpen met de plaatjesactie.

Nieuw in het bestuur wordt ook Stefan Oudeman. Stefan gaat samen met Chris Borst en Karin Zuurbier van het jeugdbestuur Sportlink oppakken. Sportlink wordt steeds belangrijker voor Hugo Boys. Ook gaat Stefan de website beheren.

Na 20 jaar heeft Stella Stoop aangegeven dat ze het stokje  van penningmeester na dit seizoen wil overdragen.


Oproep

Mooi dat er op bestuurlijk niveau nieuwe vrijwilligers aansluiten, echter op bepaalde functies zijn er vrijwilligers nodig.

 

-       Trainer(s) voor JO-14

-       Grensrechter voor JO-19

-       Vrijwilligers voor de kantinecommissie.

-       Penningmeester.

 

Raboclubactie

13 oktober in de Vest wordt bekend gemaakt hoeveel stemmen de verenigingen hebben binnengehaald. Altijd een spannend moment. Hugo Boys had als onderwerp een open sportterrein en sporten zo laag mogelijk maken. Het is al lang bewezen dat teamsport belangrijk voor een ieder.

Grote schoonmaak

Traditie is dat in het begin van het seizoen er opgeruimd wordt. Zo ook het kledingmagazijn.

Sportkleding wat al jarenlang niet meer gebruikt wordt heeft een 2e bestemming gekregen.

We hebben het geschonken aan “Wings of Support” Deze organisatie verscheept het naar Kenia.

Trainerscursus

De jeugdcommissie gaat via de Jeugd Voetbal Opleiding een trainerscursus opstarten.

Deze cursus is niet alleen voor de huidige trainers maar ook voor eenieder die interesse heeft in deze cursus.

 

Contributie

In deze tijden is het niet voor iedereen makkelijk om de contributie te betalen.

Het is ook iets waar je niet makkelijk over praat. Het is goed om te weten dat er een minimaregeling is “sport en kind” Informatie kan men opvragen bij de gemeente Dijk en Waard. Het spreekt voor zich dat we hierin ondersteunen. Men kan contact opnemen bij Stella Stoop.

 

Koffiekaarten actie.

Afgelopen vrijdag 23 september liepen vele jeugdleden van Hugo Girls en Hugo Boys in de stromende regen koffiekaarten te verkopen. Het enthousiasme spatte ervan af!

 

Resultaten

JO-19 speelde thuis tegen Victoria O JO-19 de koploper van de poule. In de laatste minuut werd er verloren. Victoria kreeg een terechte penalty. Ondanks het verlies voelde het als een overwinning. Vooral als je weet hoe sterk de selectie is van Victoria O.

 

Hugo Boys 3 speelde een uitwedstrijd tegen Koedijk 5. Het werd een nipt 0-1 overwinning.

 

Hugo Boys 2 speelde thuis tegen Vios W 3. Het werd een geflatteerde 0-4 nederlaag. Het veldspel was goed, echter het scorend vermogen ontbrak.

 

Hugo Boys 1 speelde thuis tegen Purmerend 1. Voor Hugo Boys een compleet onbekende tegenstander. Hugo schoot uit de startblokken en na 10 minuten had het een 2-0 voorsprong te pakken. In de 1e helft kwam Purmerend terug tot 2-1. Na rust kwam Hugo Boys scherp uit de kleedkamer en liep uit naar 3-1. Purmerend begon te pompen en de verdediging kwam onder druk. Purmerend kon echter geen uitgespeelde kansen creëren. Het was dat Hugo Boys de counters niet goed uitspeelde anders had het zo 4-1 of 5-1 kunnen zijn.

Als je zelf niet maakt dan weet je dat de kans er is dat je hem tegen krijgt. 

Dit gebeurde ook in de 89e minuut kwam Purmerend door een prachtig genomen vrije trap op 2-3. Verder kwamen ze niet en behaalde HB 1 een verdiende overwinning.

We moeten de geschiedenisboeken induiken om te achterhalen wanneer HB 1 punten haalde in zijn 1e competitiewedstrijd. Maakt niet uit een goed begin van de competitie.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Hollandia T. We hopen dat we vele supporters uit De Noord meegaan naar Tuitjehorn.

 

 

Bestuur Hugo Boys

???????