Nieuws

Nieuwsoverzicht

Van de bestuurstafel

Woensdag 16 maart 2022

Van de bestuurstafel

In het vorige schrijven waren we nog zo enthousiast over de komende thuiswedstrijd tegen Conzelo. Voor ons het sportieve hoogtepunt van het jaar.

Helaas waren de weegoden ons niet gunstig gezind en teisterde de ene storm na de andere Nederland. De wedstrijd werd afgelast.

Parallel liepen de maatregelen betreffende Corona. Alles werd vrijgegeven met het gevolg dat er nog nooit zoveel besmettingen zijn geregistreerd.

Ook binnen De Noord ontkwamen we hier niet aan. Menig speler raakte besmet.

We moesten daardoor de uitwedstrijd van Blokkers om die reden niet door laten gaan.

In dat weekend gingen er nog drie andere wedstrijden niet door in 3 A, want ja ook andere verenigingen hebben deze problemen. Nu mag je als elftal spelend in de A-categorie één wedstrijd met de reden Corona niet door laten gaan. Omdat er vele wedstrijden zijn afgelast heeft de KNVB besloten om op donderdagavonden in te halen.

Zo ook de thuiswedstrijd tegen Conzelo. Naast het feit dat als je de zondag daarvoor vele spelers hebt met Corona dit niet op de donderdag daarop is opgelost. We hebben geprobeerd om de wedstrijd te verzetten. Dit liep op een teleurstelling uit. Gezien het drukke programma van Conzelo (ook zij moeten meerdere wedstrijden inhalen op een donderdagavond) bleek ook dat zij sportief gewin roken omdat de geruchten ook het Waarland hadden bereikt dat de selectie van Hugo Boys aardig uitgedund was.

Onze hoop was toen op de KNVB gevestigd. Je mag toch denken dat een voetbalbond gezondheid hoog in het vaandel heeft staan. Ander niet onbelangrijk punt het financiële gedeelte. De thuiswedstrijd tegen Conzelo   kan je zien als IJsselmeervogels tegen Spakenburg. Ook dit argument werd niet gehonoreerd kortom een desillusie.

We kregen een schrijven dat als we niet in staat waren om te spelen dat we drie punten in mindering kregen plus een boete van € 150, -  

Het mogen duidelijk zijn dat we op zijn zachtst gezegd niet blij waren met het medeleven van de KNVB. Dit zowel telefonisch als per mail duidelijk gemaakt voor wat het waard was.

Er moest dus gespeeld worden en er werd gespeeld! Met 11 selectiespelers en met

vier JO-19 spelers.  De krantenkop was treffend Hugo Boys toont strijdlust. Met alles wat ze hadden sleepte ze er een 1-1 gelijkspel uit.

Achteraf liepen er acht spelers met Corona verschijnselen op het veld. Hoezo gezond?

Schrale troost is dat alle verenigingen met kleine selecties er mee te maken gaan krijgen en dat door het overvolle wedstrijdprogramma er naast Corona ook andere blessures komen.

 

Het is daarom mooi om te zien dat de spelersgroep knokt voor wat ze waard zijn.

Zo werd de uitwedstrijd tegen Winkel ook met 1-2 gewonnen.

Afgelopen zondag werd de wedstrijd tegen Hauwert met winst afgesloten en mede door dit resultaat is er aansluiting met de onderste helft van de middenmoot.

Aankomende donderdag is er de belangrijke uitwedstrijd in en tegen De Blokkers

 

Noteer vast in u agenda De schubactie bij Firma Bakker vanaf maandag 28 maart tot en met 1 april. Niet alleen teams van Hugo Girls en Hugo Boys doen hieraan mee maar we hopen ook dat familie mee wil helpen. Hoe meer bollen er geschubd worden, hoe meer opbrengsten voor Hugo Girls en Hugo Boys. Het moge duidelijk zijn dat in deze tijden elke euro welkom is.

 

Andere niet onbelangrijke datum is 10 april, als er een wandeltocht wordt georganiseerd.

Mooie oefening voor Santiago de Compostella.      

                                               

Wedstijduitslagen

 

Hugo Boys 4 blijft winnen, op 7 maart werd Schagen United met maar liefst 7-0 verslagen.

De thuiswedstijd tegen Kolping Boys 3 werd eveneens met 7-0 opgerold.

Door deze resultaten is het vierde de trotse koploper!

Hugo Boys 3 speelde thuis tegen DWOW 3 nummer laatst. Het werd een 3-3 gelijkspel.

Ook tegen VZV 2 werd het een gelijkspel namelijk 1-1.

Hugo Boys JO-19

Wist weer te winnen! Nu werd Geel Zwart JO19-1 Met 4-1 verslagen. De basis werd gelegd in de 1e helft. Met goed voetbal was de ruststand al 4- 0. Momenteel staat JO-19 op de 2e plaats en doet men volop mee voor het kampioenschap.

 

Bestuur Hugo Boys