Nieuws

Nieuwsoverzicht

Van de bestuurstafel

Foto Maandag 8 november 2021

Geslaagde kick-off Jumbo Spaaractie

Op 30 november was het dan eindelijk zover. De kick-off van de Jumbo Spaaractie.

Eigenaresse Monique en Danny manager van Jumbo vestiging Heerhugowaard waren naar het sportcomplex gekomen om de eerste plaatjes uit te delen. Het was een drukte van belang. Veel kinderen en hun ouders waren naar het sportcomplex gekomen om de 1e unieke Jumbo Monique

Sportplaatjes van Hugo Boys en Hugo Girls in ontvangst te nemen. Het was mooi om het enthousiasme van de kinderen en ouders te zien. Er werd direct geruild.

Naast de sportplaatjes had men namens Jumbo ook een lekkere fruittraktatie en overheerlijke gevulde koeken meegenomen.

 

Het is een prachtig boek geworden. Dit is mede tot stand gekomen door vrijwilligers die hier heel veel tijd aan hebben besteed. Heel veel dank gaat uit naar Linda Scholtes, Karin Zuurbier, John Peeters, Linda van Veen, Liesbeth Beers en Tanja Pasveer. Door hun inzet hebben we een uniek plaatjesboek.

 

Rabo-clubactie

Op 8 november gaat er een delegatie van Hugo Boys naar het AFAS-stadion om de cheque in ontvangst te nemen. We zijn zeer benieuwd naar de opbrengst.

In een eerder stadium heeft het bestuur besloten om de opbrengst van de Rabo-clubactie te schenken aan de Stichting Dorpshuis. Zij gaan de opbrengst gebruiken voor de renovatie van de sporthal.

Als voetbalvereniging maken wij niet zoveel gebruik van de sporthal. Desondanks vinden wij het van groot belang dat er een sporthal is voor De Noord, die voldoet aan de huidige normen.

Ook geven we als gemeenschap een signaal af dat we de sporthal belangrijk vinden.  

 

Corona update

Op dinsdag 2 november was er een persconferentie met de nieuwe maatregelingen.

Het 1e plan was voor de voetbalclubs totaal niet uitvoerbaar. Zelfs toeschouwers in de buitenlucht moesten gecontroleerd worden. Dit valt voor Hugo Boys niet mee, gezien het open karakter van het complex met daarbij de koppeling met de openbare weg.

In 1e instantie waren we blij met de aanpassingen, echter toen we die goed bestudeerden verging ons het lachen. In de praktijk komt het erop neer dat iedereen, die gebruik maakt van kleedkamers, toilet en kantine, een QR-code moet laten zien plus een geldige legitimatie.

Het kan dus zo zijn dat een wedstrijd niet door kan gaan omdat te veel spelers niet over een QR-code beschikken. Dit kun je dan ontlopen door geen gebruik te maken van kleedkamers en toilet. Daarnaast geeft het een extra zware belasting aan onze vrijwilligers omdat iemand de controle moet doen.

Wij moeten ons beleid hierop aanpassen. Gelukkig bundelen de voetbalclubs uit Heerhugowaard hun krachten en voorzien elkaar van informatie hoe ze dit aanpakken. Met behulp van deze informatie gaat Hugo Boys hun plan van aanpak maken. Actuele informatie wordt vermeld op de website.

 

Indeling Jo-18

Jo-18 had de eerste competitie met een 2e plaats afgesloten en hierdoor kwam Jo-18 in een hogere poule. Dit was een poule met teams uit Almere en omgeving. Daarnaast waren de tijdstippen ook niet aantrekkelijk. Ons wedstijdsecretariaat heeft knap werk geleverd door het team om te zetten naar JO-19. Hierdoor is er een aantrekkelijker competitie gerealiseerd.

Zo start men de competitie op 7 november tegen VZV Jo-19 en staat de derby tegen Con Zelo op het programma. Helaas op het moment van schrijven was er nog geen uitslag bekent.

Hugo Boys 4

In de thuiswedstrijd werd Westfriezen 4 met 7-1 van de mat gespeeld.  Dit team maakt veel gebruik van steunspelers. Helaas heeft het blessurespook ook bij het 4e toegeslagen.

De derby tegen Conzelo 3 werd met 3-2 gewonnen en bleef zo ongeslagen.

Hugo Boys 3

Verloor de laatste wedstijd met 6-2 van Flevo 4. Eigenlijk was dit een Roemeens elftal met goede spelers. Het was een sportieve wedstrijd en ondanks de verliespartij werd er lekker gevoetbald.

In de thuiswedstrijd tegen Oosterend 2 werd het maar liefst 9-0. We moeten lang in de historie terug dat het 3e dat er met deze cijfers werd gewonnen.

Hugo Boys 2

Speelde uit tegen Succes knap met 0-0 gelijk.

 

Hugo Boys 1

In de thuiswedstijd tegen KGB beloonde HB zich niet voor het goede spel. Er waren meerdere mogelijkheden om de 4-2 te maken. Een oude voetbalwet is dan dat hij dan valt aan de andere kant. Dit gebeurde ook en zo werd de eindstand 3-3. Voor het publiek een vermakelijke wedstrijd. Voor Hugo niet het resultaat waar we op hadden gehoopt.

Op 31 oktober speelde we thuis tegen Medemblik FC de koploper. Het spelbeeld van HB was niet onaardig. De bal ging makkelijk rond, echter men creëerde geen kansen. Medemblik creëerde ook niet veel kansen. Het verschil tussen een koploper en een ploeg onderaan is dat de kansen wel benut worden. Vlak voor rust werd het 0-2. Na rust creëerde HB wat kansen. Met name een vrije trap van Jeffrey en een goede kans voor Kylian hadden een beter lot verdiend. Ook in de 2e helft ging Medemblik effectiever met de kansen om en kwam er een eindstand van 0-5 op het bord. Eerlijk is eerlijk, Medemblik was de betere ploeg maar 0-5 was geflatteerd. Compliment van HB voor hun strijdlust. Zondag stond de uitwedstrijd tegen DWOW op het programma. Het leek wederom de verkeerde kant op te gaan. In de 69e minuut kwam DWOW op een 3-1 voorsprong.

Nu werd de strijdlust wel beloond. Vlak voor tijd kwam de 3-3 op het scorebord.

Een prima prestatie!

 

Bestuur Hugo Boys