Nieuws

Nieuwsoverzicht

Van de bestuurstafel

Foto Maandag 16 augustus 2021

Van de bestuurstafel
Het voetbalseizoen komt weer op gang. Het 1e elftal heeft al meerdere oefenwedstijden gespeeld met wisselende resultaten. De selectie is nog lang niet compleet door vakanties. Voor trainer Ron Weinbrecher een mooie gelegenheid om meerdere spelers te laten spelen.

 

Waardcup, Burencup en Dijk en Waardcup
In de vakantieperiode is er veel overleg geweest over deze drie evenementen. Helaas gaan ze alle drie niet door. Voor KSV waren de appelen zuur. Men had een groot evenement in gedachten. Naast de Waardcup voor de heren teams, was er ook een editie voor de damesteams. Ook had men een handbaltoernooi in de planning. Tussen de wedstrijden door meerdere items voor de jeugd en overige leden en vrijwilligers. De opleving van Corona gooide helaas roet in het eten. Het bestuur van KSV besloot geen risico te nemen en zodoende is de Waardcup tot volgend jaar uitgesteld.

 

Voor de vakantie is er aangegeven dat er onduidelijkheden waren over de Burencup.

Ook hierin was Corona de boosdoener. Er waren te veel onduidelijkheden over wat er wel of niet mogelijk was. Daarom de Burencup uitgesteld naar volgend seizoen. De vier verenigingen hebben wel uitgesproken dat het volgend jaar het toernooi wordt gespeeld op de drie zondagen van de beker. In het schema is Dirkshorn als 1e aan de beurt het jaar daarop Hugo Boys. Na de 4e editie gaan we met elkaar evalueren of er een nieuwe cyclus komt of dat er een vereniging er mee stopt.

Door het uitvallen van de Burencup hebben we ons ingeschreven voor het bekertoernooi.

De tegenstanders zijn Zeevogels uit op 5 september, Schagen United thuis op 12 september en Egmondia thuis op 19 september. Start competitie is op 26 september. Tijdens dit schrijven was het competitieprogramma nog niet bekend.

 

Het was niet mogelijk om de Dijk en Waardcup  op korte termijn te organiseren. De meeste besturen waren op vakantie en wederom “wat is er mogelijk en wat mag er?” Daarom is er besloten om een vergadering te plannen met alle verenigingen uit Dijk en Waard. Op de 1e plaats om te kijken of er genoeg draagvlak is bij de verenigingen. Daarna kijken wij welk tijdstip er mogelijk is. Dit wordt nog een uitdaging, gezien de volle programma’s en diverse evenementen van de verenigingen.

 

Mooi nieuws!
Voor de vakantie is er aangegeven dat Hugo Vrienden goedkeuring hadden gegeven voor de aanschaf van twee dug-outs en AED met buitenkast.

Het is gelukt om voor de seizoenstart te dug-outs te plaatsen. Op zaterdag 7 augustus werden eerst de oude dug-outs deskundig gesloopt en verwijderd door René Jonker van “HOV Jonker voor al u grondverzet, kraanverhuur en afvoer”. Na het slopen kwam Groot Tuinen en Pé Entius in actie. Hekwerk werd passend gemaakt. Zandbed aangebracht, Dug-Outs geplaatst en werd de bestrating gelegd. Al met al was het dag buffelen voor Nic, Arie, René en Pé.

 

Het resultaat mag er zijn, want de dug-outs zijn prachtig. Zij bieden plaats voor acht personen en de oranje-witte stoelen glimmen je tegemoet.  Samenvattend een verrijking voor het complex.

Nogmaals dank aan Hugo’s Vrienden en de heren, die dit geplaatst hebben!

De AED en buitenkast zijn besteld. Wanneer deze geplaats worden is nog niet bekend. Hij komt aan de buitenzijde en wordt aangesloten op het burgernet. Het is een bijdrage waar het hele dorp gebruik van kan maken als het nodig is.

 

Supermarkt Jumbo Monique
Dan is er nog meer mooi nieuws! Supermarkt Jumbo Monique uit Heerhugowaard heeft Hugo Girls en Hugo Boys benaderd voor samenwerking over een sportplaatjes actie.

Van elk spelend lid van Hugo Girls en Hugo Boys wordt een foto gemaakt. Vergelijkbaar met de verzamelalbums van de eredivisie. Deze plaatjes komen in een uniek verzamelalbum, waarin ook sfeer-, elftal- en groepsfoto’s in verwerkt worden. Inmiddels is er een werkgroep opgericht, die deze actie gaan coördineren.  Tevens zijn fotografen benaderd met de vraag of ze mee willen helpen met de portretfotografie, elftal- en sfeerfoto’s. Men heeft niet alleen te maken met AVG-regels maar ook de planning van het maken van de foto’s vraagt voorbereiding.

Naast het feit dat er een uniek boek komt, geeft het Hugo Girls en Hugo Boys de gelegenheid om de clubkas te spekken.  Hier gaat de sponsorcommissie mee aan de slag. Zodra er meer nieuws melden wij dit.

 

Als 1e geste heeft Jumbo Monique twee professionele BBQ geschonken aan Hugo Girls en Hugo Boys.  Al met al mooie berichten.

 

Het voetbalseizoen komt langzaam maar zeker op gang. Wij hopen dat wij dit seizoen gewoon weer lekker kunnen voetballen met al onze elftallen en dat wij de toeschouwers weer op ons complex en in de kantine kunnen ontmoeten!

 

 

Bestuur Hugo Boys